Home
First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
Dit is geen e-mail adres!
E-mail is vereist!
This email is already registered!
Wachtwoord is vereist!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
E-mail of wachtwoord onjuist!
Uw abbonnement is verlopen.

BEURSUPDATE 11-05: Futures Wall Street in het rood

11-05-2017 | Selwyn Duijvestijn

BEURSUPDATE 11-05: Futures Wall Street in het rood

BEURSUPDATE 11-05: Futures Wall Street in het rood

De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Technologiebeurs Nasdaq sloot woensdag voor de vierde dag op rij op een recordniveau. "Sprake was van een zeer smalle rally", aldus marktanalist Brad McMillan van Commonwealth Financial Network. "Mensen zijn echt bereid te betalen voor groei en technologie is één van de weinige sectoren waar dat gebeurt", voegde hij toe.

Het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump woensdag om de directeur van de FBI James Comey te ontslaan drukt ook donderdag op het sentiment. Vanwege Comey's ontslag komt het onderzoek naar de Russische connectie met Trump's campagneteam in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen stil te liggen. Trump's opponenten beschuldigen de president van grove misbruik van zijn macht.

Joel Kruger, een valutastrateeg van LMAX Exchange, stelde dat de politieke ontwikkelingen weliswaar een rol kunnen spelen op de aandelenmarkten, maar dat het beleid van de Federal Reserve waarschijnlijk de richting van de aandelenmarkten zal dicteren.

New York Federal Reserve voorzitter William Dudley zei donderdag dat handelsprotectionisme de Amerikaanse economie uiteindelijk zal schaden. Dudley deed de uitspraak tijdens een toespraak in India over de voordelen en uitdagingen van de globalisering.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,5 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij de markt het vizier met name op het Verenigd Koninkrijk richtte. De Bank of England handhaafde donderdag zijn belangrijkste rentetarief en obligatie opkoopprogramma.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op winst. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,3 procent tot 19.961,55 punten en de Chinese Shanghai Composite won 0,3 procent op 3.061,50 punten.

Op macro-economisch werd voorbeurs bekend dat het aantal eerste aanvragen in de Verenigde Staten voor een werkloosheidsuitkering in de week eindigend op 6 mei is gedaald met 2.000 tot 236.000.

De producentenprijzen zijn in april op maand- en jaarbasis gestegen met achtereenvolgens 0,5 en 2,5 procent.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 47,99 dollar, terwijl een juli-future Brent 1,3 procent duurder werd op 50,89 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0845. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0878 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0866 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Snap Inc, het bedrijf achter de populaire foto-app Snapchat, noteerde in de elektronische handel voorbeurs 21,7 procent lager, nadat het concern woensdag nabeurs zowel een tegenvallende omzet als nettoverlies rapporteerde over het eerste kwartaal.

Whole Foods Market steeg 2,8 procent, nadat de supermarktketen een inkoopprogramma van eigen aandelen aankondigde en resultaten rapporteerde die conform de verwachtingen waren.

Verizon daalde 0,2 procent, na het nieuws dat de Amerikaanse telecomgigant de biedingsstrijd rond Straight Path Communications heeft gewonnen. Verizon neemt het concern over voor circa 3,1 miljard dollar.

Het in de Verenigde Staten genoteerde BT Group noteerde 3,3 procent lager, nadat de Britse telecomgroep een winstdaling rapporteerde en tevens aangaf 4.000 banen te schrappen en de CEO geen bonus te betalen.

Kohl's heeft in het eerste kwartaal een hogere nettowinst geboekt op een lagere omzet. Het concern boekte een nettowinst van 0,39 dollar per aandeel, waar gerekend werd op 0,29 dollar per aandeel. De omzet bedroeg 3,84 miljard dollar. Analisten rekenden op een omzet van 3,91 miljard dollar. Het aandeel daalde 2,0 procent.

Macy's boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 71 miljoen dollar, ofwel 0,23 dollar per aandeel, op een omzet van 5,34 miljard dollar. Beleggers reageerden teleurgesteld. Het aandeel verloor 11,0 procent.

AIG is van plan Brian Duperreault te benoemen tot nieuwe CEO.


info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.