Home
First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
Dit is geen e-mail adres!
E-mail is vereist!
This email is already registered!
Wachtwoord is vereist!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
E-mail of wachtwoord onjuist!
Uw abbonnement is verlopen.

BeursBabe van het jaar!

07-06-2014 | Selwyn Duijvestijn

BeursBabe van het jaar!

De vrouwen in de beurswereld zijn op één hand te tellen. Des te meer lof voor de toppers die zich staande weten te houden in de kille mannenwereld!

De afgelopen weken hebben wij bij Marktgevoel flink in het rond gebeld en gepatroulleerd bij banken, beleggingsinstituten en handelshuizen. Al snel kwam de vraag naar voren wanneer iemand precies kwalificeert om mee te doen in de race tot BeursBabe.

Wanneer is iemand een BeursBabe?

Op Beursplein 5 is stiekem iedere handelaar een beetje verliefd op de PR officer van Euronext, maar iemand die zelf niet de spotlight opzoekt gaan wij er ook niet puur ter vermaeck in plaatsen. Een BeursBabe is een vrouw die zich bezighoudt met de beurs, beleggingen en handel en in die rol ook in de media verschijnt.

We komen bij de Dutch Investment Influentials Dr. Angelien Kemna tegen. Zij is lid van de Raad van Bestuur en Chief Investment Officer van APG Groep. Van 2002 tot juli 2007 was Kemna CEO van ING Investment Management Europe met een verantwoordelijkheid voor beleggingen van meer dan 150 miljard euro. En in deze jaren was zij tevens deeltijd hoogleraar Financiële Markten aan de Universiteit Maastricht. Een ras-echte belegger en kenner van de financiële markten dus. Is Dr. Kemna echter een BeursBabe? De gemiddelde actieve belegger en particulie beurshandelaar die dagelijks websites als IEX en Marktgevoel bezoekt, kent haar waarschijnlijk niet. Ook denken we niet dat we haar even kunnen bellen om te vragen welk aandeel het volgende Apple of Google wordt. We doen ons petje af voor deze topvrouw, maar zoeken verder.

Vrouwen als Barbara van Cooten, redactrice van Belegger.nl, en de nieuwste aanwinst van IEX Maaike Tienkamp dan? Met een afschermd Twitter-profiel en een moeilijk te vinden foto op de website zit Barbara goed verstopt. Ze leidt Belegger.nl in goede banen, maar weerhoudt zichzelf van beursanalyses. En hoewel we groot fan zijn van Maaike sinds ze in haar interview Selwyn heeft neergezet als de nieuwe Wolf of Wall Street, moeten we ook bij haar niet zijn voor een stockpick. Opnieuw ons petje af voor deze jonge vrouwen op weg naar de top, maar we zoeken verder.

Martine Wolzak, we zien je zitten hoor! Als journalist van het FD en beurscommentator bij BNR houdt Martine ons op de hoogte van wat er speelt op financieel gebied. 'Al het geene tot het financieele eenige betrekking heeft' lezen wij op haar Twitteraccount @Wolzak. Het beurswereldje is toch echt een hele specifieke niche van de financiële wereld. We zoeken de BeursBabe en niet de Algemene Economie Babe. Ga zo door Martine!

De Beursbabes

Onderstaande vrouwen stelen de show in en rondom de beleggingswereld. Marktgevoel maakt geen onderscheid tussen jarenlange ervaring en vrouwen die pas recent in de business zijn gekomen. Vol trots presenteren wij u de drie genomineerden voor de Marktgevoel BeursBabe van het jaar!

beursbabe1.jpgJanneke Willemse - Deze alleskunner en blonde belegger van het eerste uur staat al jarenlang bekend als dé BeursBabe van Nederland. Na haar carrière als hoofdredactrice bij Belegger.nl steelt ze nu iedere zondagavond de show op televisie als presentatrice van WNL Op Zondag. Ze blijft het beleggingswereldje altijd een warm hart toe dragen. Daarnaast wisselt Janneke haar media-optredens moeiteloos af met scherpe columns. Janneke, wat kun je niet?

beursbabe2.pngMartine Hafkamp - De ervaren GTST-kijker herkent de naam wellicht, maar we hebben hier toch echt te maken met een andere Martine Hafkamp. Dé Martine Hafkamp kunnen wij wel zeggen. Als directrice van Fintessa Vermogensbeheer kunt u als belegger niet om haar heen. Dat moet u ook helemaal niet willen. Martine is eens per maand te zien bij Business Class en tipt regelmatige ondergewaardeerde aandelen. Bovendien is er op haar persoonlijke website een hele serie professionele foto’s te vinden. Dat is nog eens inspelen op de vraag van het publiek!

beursbabe12.pngJacoline Overdevest - Ze speelde zichzelf in de kijker met het RTL-Z beursspel. Jacoline is in het dagelijks leven US Equity Analyst bij Theodoor Gilissen Bankiers. Deze beleggende blondine met een passie voor de beurs is niet bang voor de media en is te bewonderen in columns, op video en doet regelmatig op RTL-Z haar zegje over de beurs. We doen haar te kort als we spreken over een aanstormend talent, ze heeft haar plek in het beurswereldje namelijk wel degelijk al bewezen. Chapeau!

De stembus is gesloten. De stemmen worden geteld. Uitslag volgt binnenkort!