Home
First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
Dit is geen e-mail adres!
E-mail is vereist!
This email is already registered!
Wachtwoord is vereist!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
E-mail of wachtwoord onjuist!
Uw abbonnement is verlopen.

Portfolio Update: Overname geruchten komen op gang voor Nutanix

11-05-2017 | Selwyn Duijvestijn

Portfolio Update: Overname geruchten komen op gang voor Nutanix

Portfolio Update: Overnamegeruchten komen op gang voor Nutanix

Een bedrijf dat vaker voorbij komt op Marktgevoel heeft (volgens geruchten) de ogen gericht op Nutanix
Nutanix is een van de grootste spelers op het gebied van cloud computing. Het helpt zowel grote als kleine bedrijven om hun hele business naar de cloud te brengen. Eerder hebben Dell, Fraser Coast Regional Council, Telecom Australia en ook een van 's werelds grootste telefoonmaker Xiaomi, al gekozen voor het platform van Nutanix. Nu het aandeel na de IPO behoorlijk is gezakt, komt de geruchtenmachine op gang. Nutanix zou prooi voor overname zijn.

Niemand minder dan Cisco zou interesse hebben. Cisco verwacht dat het gebruik van o.a. smartphones, Internet of Things connecties, data snelheid en video's ervoor zorgen dat het mobiele data verkeer zal verzevenvoudigen tot aan 2021. Het bedrijf transformeert richting een meer stabiele groei en speelt in op deze trend. Om de krimpende omzet aan halt toe te roepen en de overgang naar de meer winstgevende datacenters en cyber security divisies te versnellen, is Cisco op overnamepad. Hierbij wordt Nutanix als voornaamste kandidaat genoemd.

Dit is overigens niks nieuws. Cisco heeft een jaar voor de IPO van Nutanix als een overnamebod op het bedrijf gedaan. Cisco had toen 4 miljard dollar over voor Nutanix maar dat werd afgewezen. De IPO zorgde voor een toename in waarde. Nutanix was na de IPO meer dan 5 miljard waard maar met de huidige beurskoers (16,73 dollar) is deze waarde meer dan gehalveerd.

Zakenbanken als JP Morgan en diverse analisten zeggen dat het aandeel veel opwaarts potentieel heeft. Het gemiddelde koersdoel voor Nutanix ligt dan ook boven 30 dollar. Nutanix weet steeds grotere klanten aan te trekken die allemaal zeer te spreken zijn over het bedrijf. Overname of niet, er zit meer groei in het bedrijf

Portfolio Status

Aandelen Nutanix = Houden