Home
First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
Dit is geen e-mail adres!
E-mail is vereist!
This email is already registered!
Wachtwoord is vereist!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
E-mail of wachtwoord onjuist!
Uw abbonnement is verlopen.

Top 10 Beurs Twitteraars 2012

06-12-2012 | redactie marktgevoel

Top 10 Beurs Twitteraars 2012

De Kerstman staat voor de deur, tijd dus om wat mooie pakjes uit de slee te halen. We gaan vandaag eens een diepe buiging maken voor een collega. Pak uw wierook er maar bij en zing de lofzang met ons mee. Onze terechte aanvallen van achter met gestrekt been kent u inmiddels als onze rubriek Gurupolizei, maar vanaf dit jaar komt daar -sympathiek als we zijn- een nieuwe positieve rubriek bij: "beurstweet-talent 2012".

Twitter heeft er voor gezorgd dat het aantal guru's is verviervoudigd. Iedereen kan op Twitter zijn eigen podium creëren en van allerlei tips het net op slingeren. We zien bizar veel onzin voorbij komen, maar er zijn ook enkele accounts die wij wel kunnen waarderen. Accounts met de zogeheten ‘MG proof stempel’, accounts waar je wellicht nog wat centen kan binnen harken.

De Marktgevoel Twitter top 10 met op nummer 1 het ‘beurstweet-talent 2012’:

10. @maartenverheyen
Deze belg met de geilste url van allemaal laat zo nu en dan een prima tip zien. Zo ‘lekker normaal gebleven’ in zijn witte t-shirt op zijn twitterafbeelding.

9. @wmiddelkoop
Complot theorie na complot theorie en de uitkomst is vaak hetzelfde: koop goud und schnell!! Blijft een vermakelijk account om te volgen, anders dan anderen.

8. @jannekewillemse
Een dame in de lijst komt gewoon sympathiek over. Verder kunnen we zeggen dat Janneke altijd goed geïnformeerd is, een sidekick heeft die in de top 3 staat en een persoonlijke muze van Hercules is.

7. @hoefgeest
Hoewel zo’n beetje de hele MG-crew op de block staat bij Koenie (kritiek is een keuze), is het wel een vermakelijk account. Wie van maandelijkse aankondigingen van de ‘crash der crashes’ houdt, zit bij Hoefgeest op zijn plek. Saai is hij in ieder geval niet.

6. @TheDailyTurbo
N?ico Bakker presenteert de omhooggevallen vaardigheid van het lijntjestrekken als hogere wiskunde. Zelfbenoemd professor van de Technische Analyse van wie niemand een hogere dunk heeft dan hijzelf. Toch bedient hij dagelijks een omvangrijk publiek met zijn chart analyses en heeft hij over elk aandeel wel een mening te verkondigen.

5. @ceessmit
?No-nonsense twitteraar. Eerlijk, vaak tegen de markt in en als ondernemer goed bezig met Todays. Prima top 5 plek voor Cees Smit (nee geen sponsor).

4. @beursweer
Tja, het enfant terrible van de beurstwitteraars. De man wisselt zijn Twitter-bio vaker dan Kennie zijn aandelenposities, is recht voor zijn raap en heeft verdacht snel veel volgers gekregen. Toch mogen we Marc wel. Hij steekt zijn kop uit en is niet bang man en paard te noemen. Dat hij soms wordt verweten een draaikont te zijn, hoort er dan maar bij. (Kan net als Hoefgeest en Middelkoop trouwens matig tegen kritiek en is ook 'koning blocken')

Het podium:

3. @beurstweet
Handig account omdat dit account het beste van alle beurs twitteraars publiceert. Scheelt een hoop onzin en tijd. Veel werk zonder er iets voor terug te willen. Chapeau!

2. @jvkup
?Sidekick van @jannekewillemse, die bij menig beurswatcher homo-erotische gevoelens losmaakt. Met 86.000(!) tweets zou je kunnen zeggen dat de man bijzonder toegewijd is. Een kleine rekensom leert dat hij vier jaar lang 60 tweets per dag stuurde. Joost is daardoor actueel, zit kort op het nieuws, spaart niemand en lijkt zichzelf te blijven. Wij blijven hem volgen.

1. @ArendJanKamp
De nummer een van dit moment. Toegankelijke tweets. Combineert humor met actualiteit en zorgt dat IEX weer eens een leuke rubriek heeft. Geen haantje, geen ego en geen belang bij welke tip dan ook. Verdiende nummero uno.