Home
First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
Dit is geen e-mail adres!
E-mail is vereist!
This email is already registered!
Wachtwoord is vereist!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
E-mail of wachtwoord onjuist!
Uw abbonnement is verlopen.

Top 10 Beurs Twitteraars 2013

05-09-2013 | redactie marktgevoel

Top 10 Beurs Twitteraars 2013

De verkiezing der verkiezingen is terug. De blauwe vogels donderen vandaag van het dak, maar wij kruipen in onze pen om wederom een aantal collega’s te complimenteren. Dag in dag uit zorgen ze met hun 140 tekens voor de nodige informatie vanuit het economische landschap. Uw dagblad abonnement heeft u al opgegeven en de tv met teletekst ligt in 15 delen bij de gemeentewerf. Het enige wat u nog nodig heeft is een beleggersrekening en instant information tijdens uw full time baan. Hulde aan de twitteraars, die u voor nop op de eerste informatie rij zetten.

AJ Kamp, vorig jaar met een dikke fietslengte verschil winnaar van het 2012 spektakel, is inmiddels 15 kilo aangekomen na het verorberen van zijn hoofdprijs. Omdat je van een goede traditie nooit moet afwijken, zal ook dit jaar de hoofdprijs bestaan uit de nodige broodjes kroket. Dat de top 3 stiekem wat extra volgers kan verwachten, is uiteraard maar een neven effect. Wie heerst er big time in 2013?

These are the winners:

10. @bearstress Nieuwkomer in de lijst. Deze anonieme gast vindt het leuk om alle beursboys zo af en toe een spiegel voor te houden. In deze lange tenen wereld zijn de reacties vermakelijk om te lezen. Handelen doet hij maar weinig en dus ook hier geldt: de beste stuurlui staan aan wal. Vermakelijke gast.

9. @peterverhaar Ook een nieuwkomer in de lijst, lekker actief en scherp. Neemt geen blad voor de mond en zal het niet laten af en toe uit te halen naar zijn oude werkgever/ bedrijf. Haalt waarschijnlijk zijn pensioen wel door fulltime te twitteren.

8. @hoefgeest ??Hoewel zo’n beetje de hele MG-crew op de block staat bij Koenie, is het bepaald geen saai account. Wie van maandelijkse aankondigingen van de ‘crash der crashes’, hel & verdoemenis en ‘upperdeup’ kretologie houdt, zit bij Hoefgeest op zijn plek. Omdat zijn voorspellingen wel erg weinig uitkomen is hij gezakt in 2013.

7. @EWdevlieger Zijn uitspraken doen soms zelfs ons HQ op zijn grondvesten schudden. Vrijwel niemand tweet zo hard en direct als hij, maar dat maakt het wel spannend. Hij lijkt goed geïnformeerd en is van niemand bang. Een must read account als u tegen een stootje kan.

6. @beursweer Tja, een man met het ontploffingsgevaar van een gasfles bij het kampvuur. Zijn openbare prestaties zijn nog niet om over naar huis te schrijven, maar hij blijft een actieve en trouwe twitteraar. Lijkt een goed gevoel te hebben en overleeft ook al heel wat jaren op de beurs.

5. @beurstweet?? Blijft een briljant account om alle interessante beurs twitteraars te kunnen volgen. Plek in de top 5 is dik verdiend!

4. @beursanalist Net geen podiumplek maar een verdiende 4e plek voor Corne van Zeijl. Corne durft uitspraken te doen voordat de banken hun mening spuien en zit kort op het nieuws. Bovendien is een snor echt weer helemaal 2013 (zelfs als je hem al in 1980 had) en het oog wil ook wat.

Het podium:

3. @jvkup?? Klapt er in krap een jaar wederom 25000 tweets uit. U snapt dat het merendeel het lezen niet waard is. Zo denken we aan de dagelijkse: “ah een journalist aan tafel bij penw’ en zijn NEC voetbaltweets. Tegenwoordig ceo van Daskapital en stiekem een goed geïnformeerde boy. Beleg je op de beurs, dan ken je de roze trui van jvkup.

2. @peterpaul_vries Sterke eigen mening, CEO Value 8. Als nieuwkomer meteen het podium op. Hoewel “ppdv” veel zaken nu uitvoert die hij in het verleden heeft zien gebeuren als VEB opperhoofd, helpt hij de lezer wel verder met zijn zakelijke mening. Kan rekenen en schopt lekker tegen establishment. En duikt stiekem weer op menig aandeelhoudersvergadering op.

1. @ArendJanKamp?? We hebben er alles aan gedaan om hem van de nummer een positie te flikkeren, maar het is niet gelukt. Zoals Armin ieder jaar blijft terugkeren, zo heerst AJ de twitter scene. Plichtsgetrouw, levendig en vol power knalt hij er iedere ochtend tegen aan. De vraag blijft: kan hij zelf ook beleggen? Op naar volgend jaar, wie stopt AJ?