Home
First name is required!
Last name is required!
First name is not valid!
Last name is not valid!
Dit is geen e-mail adres!
E-mail is vereist!
This email is already registered!
Wachtwoord is vereist!
Enter a valid password!
Please enter 6 or more characters!
Please enter 16 or less characters!
Passwords are not same!
Terms and Conditions are required!
E-mail of wachtwoord onjuist!
Uw abbonnement is verlopen.

E

field-guide

De vraag of politici in Washington van hun fouten hebben geleerd, is eigenlijk overbodig. Opnieuw politiek geharrewar over een nogal cruciaal punt.

Er lijkt op Wall Street geen vuiltje aan de lucht te zijn. De S&P 500 is op recordjacht, de bedrijfsresultaten vallen mee en de Amerikaanse centrale bank heeft het woord tapering ergens diep in de jaszakken weggemoffeld.

Maar is  één man die de Amerikaanse economie in gevaar dreigt te brengen en die man heeft zich de banvloek van beleggers op Wall Street op de nek gehaald. Wie is die man die op zijn eentje de Amerikaanse economie zou kunnen doen kantelen?

Neen, het is niet Bernanke en het is natuurlijk ook zijn opvolgster Janet Yellen niet. Die laatste is namelijk tot nader order nog altijd een vrouw, dus die bedoelen we ook niet. Senator Rand Paul is diegene die op de korrel genomen wordt wegens gedrag dat als ‘gevaarlijk’ ervaren wordt. Gevaarlijk voor de nog broze economie bijvoorbeeld.

U wilt natuurlijk graag weten wat de zoon van ex-Congresslid Ron Rand heeft misdaan. Heel eenvoudig: hij heeft zich uitgesproken tegen de kandidatuur van Janet Yellen als nieuwe topvrouw voor de Amerikaanse centrale bank en hij zorgt daarmee voor heel wat onzekerheid en onrust.

Het is precies die onzekerheid waar beleggers niets van willen weten. Yellen is door Barack Obama gevraagd om de vacature in te vullen en ze heeft ‘ja’ gezegd. Alles wat nu nog over aan kandidatuur wordt gezegd zijn achterhoedegevechten en is daarom niet goed voor de nachtrust van beleggers.

Adres

Marktgevoel BV
Beursplein 5
1012 JW Amsterdam