Contrair Rapport – oktober 2018

Een sterspeler in een niche met hoge instapdrempel en ook nog eens zeer goede vooruitzichten. Die wil toch iedereen vinden? Wij hebben hem in deze editie van het Contrair Beleggen rapport.

Contrair, contrair, contrair!

Contrair beleggen heeft een lange en winstgevende geschiedenis. Geschiedenis herhaalt zich keer op keer weer. Net zoals mode. Wanneer een aandeel in de mode is, kan deze stijgen naar de maan en verder. Iedereen die kijkt naar aandelen van honderden miljarden euro’s, kan raden dat mode veelvouden kan opleveren voor bedrijven in de glorieuze bubbel van het moment in de spotlight. Je kunt niet tegen mode vechten. Mode dwingt en maakt aandelen van onschatbare waarde.

De keerzijde van de medaille is dat sommige aandelen zo impopulair worden dat ze waardeloos worden, of weinig waard zijn in vergelijking met verwarrend vergelijkbare aandelen.

Het wordt nog vreemder wanneer een verliesgevend aandeel in de spotlight zo hoog gewaardeerd wordt. En dat een winstgevend, solide bedrijf dat gemakkelijk een brullende comeback kan maken, gewaardeerd wordt op een fractie van het bedrijfsniveau van de ander.

Een heel goed voorbeeld hiervan is Apple. Apple noteerde op een punt omgerekend op 11 dollar cent. Dit suggereert een ouderwets bedrijf op de rand van faillissement, omdat het geen geloofwaardigheid heeft. Een technische messias later en het bedrijf kan de helft van het BNP van Afrika waard zijn. Contrair beleggen gaat over springen op de zeldzame comeback-trein die van nul tot HSL kan gaan.

Contrair beleggen

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf. Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.