Contrair – Augustus 2019

De veranderingen in het medialandschap zijn al langere tijd zichtbaar. YouTube en Netflix hebben ervoor gezorgd dat wij televisie kijken op het moment dat het ons uitkomt en niet wanneer de tv gids zegt dat je moet kijken.

Door een verschuiving in interesses en de enorme concurrentie in de sector zullen alleen de sterkste bedrijven overeind blijven. Met de juiste content wordt de kijker aan een merk gebonden maar de kijker is kritisch.

Wij hebben een bekend aandeel gevonden met een enorm hoge waardering. Zo hoog, dat we nu inspelen op een daling middels een shortpositie. Hoge Koers/Winst verhoudingen zijn erg normaal in deze industrie, maar vergeleken met de rest van de industrie is de Koers/Winst verhouding van dit aandeel alsnog erg hoog. Het lijkt hierdoor tijd voor een flinke correctie. Wie de grafiek bekijkt wordt duidelijk dat het startschot gegeven is.

Contrair beleggen

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf. Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.