Contrair – November 2019

Er zijn in de branche waarin wij deze maand onze contraire belegging vonden, meer voorbeelden van bedrijven die ooit aan de top stonden maar die ineens ten onder gingen. Om vervolgens een tweede leven te krijgen.

Contrair beleggen houdt in dat u op zoek bent naar aandelen die op een te hoge top balanceren. Inspelen op een herstel – in dit geval een daling – ligt dan voor de hand. Maar niet iedereen durft het aan. Winst staat gelijk aan stijging, denkt men vaak ten onrechte.

Zo is het ook met aandelen die veel lager staan dan zou moeten. De koers is dan volledig “in elkaar getrapt”, zoals dat heet, dankzij cijfers, winstwaarschuwingen en meer slecht nieuws. Contraire beleggers gaan dan juist op zoek naar signalen dat er nog ‘upside’ in zo’n aandeel zit. Kansen zien en kansen pakken, dat geldt dan voor de belegger èn het bedrijf. Op dit moment flink ondergewaardeerd, maar met de potentie om over een aantal jaar weer te stralen.

Contrair beleggen

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf. Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.