Contrair – November 2020

Het is herfst en de regen valt inmiddels weer met bakken uit de lucht. De bladeren vallen van de bomen en dieren bereiden zich voor op de winterslaap. Een ideaal moment om met een nuchtere blik naar de beurs te kijken en je dan ook voor te bereiden op de wintermaanden. Bovendien bieden de lockdowns die de hele wereld weer in zijn greep lijken te hebben voor menig belegger voldoende tijd om hun portefeuille aan te vullen. 

Eén van de sectoren die de schade vanwege COVID-19 nog goed heeft kunnen beperken is de hypotheek gerelateerde sector. De rentes op hypotheken bereiken namelijk overal te wereld  diepte record na diepte record, wat ertoe leidt dat er alsmaar meer vraag is naar hypotheken en huizen. 

Waar het doorgaans banken zijn die de hypotheken voor hun rekening nemen, zijn in deze sector ook bedrijven actief die hypotheken uitgeven aan klanten. Vaak werken deze bedrijven als een tussenpersoon die klanten verbindt met de daadwerkelijke verstrekker van het kapitaal. Vanwege de lage rente worden deze bedrijven al een tijdje overspoelt met klanten en hierdoor zijn ze in staat flinke omzetten en uitleen-volumes te behalen.

Voor beleggers liggen er ook kansen in deze sector en dan bedoelen we niet het investeren in vastgoed zelf. Deze bedrijven halen recordbedragen binnen door de lage rentes. Dit is echter veelal een lange termijn investering waar de massa niet warm van wordt. Echter kan de contraire belegger, door middel van dividenduitkering en koersstijging, op den duur hiervan profiteren. Wij menen deze maand precies zo’n aandeel te hebben gevonden.

Contrair beleggen

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf. Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.