Contrair – September 2020

Data is overal om ons heen. Tegenwoordig is er geen wereld meer te bedenken waar we geen gebruik maken van dataopslag. De archiefkasten zijn ingewisseld voor clouddiensten en het aantal gigabytes dat we op onze mobiele telefoons kunnen vullen groeit als kool.

Hoewel het misschien lijkt alsof de digitalisering bijna ten einde komt en alles inmiddels wel is overgebracht naar de digitale wereld, is niets minder waar. Sterker nog: door de komst van het coronavirus begin 2020 is de digitalisering juist in een rappe versnelling terecht gekomen. Bedrijven waarvan je het misschien nooit had gedacht laten hun werknemers thuis aan de slag gaan, en met succes.

Dit levert grote hoeveelheden aan data op. Data dat toch ergens opgeslagen zal moeten worden. Hiervoor zijn bedrijven nodig die deze opslag creëren, aanbieden en eventueel onderhouden. De hoeveelheid data zal er immers niet kleiner op worden.

Voor beleggers is dit interessant omdat deze versnelde digitalisering niet door iedereen wordt gezien. Er wordt niet massaal op belegd en de koersen van bedrijven in deze sector staan nog niet op de hoogte die ze verdienen. Vandaar dat deze aandelen aantrekkelijk zijn voor de oplettende belegger die opzoek is naar een contraire belegging. Wij menen deze maand precies zo’n aandeel te hebben gevonden.

Contrair beleggen

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf. Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.