Dividend aandelen – april 2019

China is hard op weg om de grootste economische macht van deze planeet te worden. Een streven dat ze al eeuwenlang ambiëren. Europa afhankelijk maken, de Verenigde Staten van de troon stoten. Het lijkt erop dat geen middel wordt geschuwd om het ultieme doel te bereiken.

De tactiek die kennelijk steeds succesvoller wordt toegepast is die van “beter goed gekopieerd dan zelf duur verzonnen”. Want heel veel tijd en geld verspillen aan eigen research and development, daar lijkt de Chinese overheid weinig zin in te hebben.

Niet in iedere sector wordt deze handelswijze toegepast. In dit rapport treft u twee Chinese bedrijven aan die geen kopieergedrag nodig hebben om succesvol te zijn. Althans, het valt minder op.

Wij hebben de aandelen weer uitvoerig geselecteerd op hun fundamentele gezondheid en hun dividendbeleid. Want voor dividendaandelen geldt: het moet ook waarschijnlijk zijn dat u er over enkele jaren nog altijd plezier van hebt.

Vanaf deze editie gaan we daarom ook over op een andere formulering aan het eind van elk artikel. We geven geen koersdoel meer af. Dat is namelijk niet het streven van het bezitten van een dividendaandeel. Wel is het altijd aan te raden periodiek elk aandeel dat u in bezit heeft, te volgen. Kijkt u daarbij niet alleen naar de waan van de dag, de beweging van de week en de trend van de maand. In combinatie met het koersverloop over een langere periode dient u de relevante  nieuwsberichten tot u te nemen. Heeft u het idee dat het structureel slechter gaat met het bedrijf achter uw aandeel? Hoe groot is de kans op herstel? Dat zijn zaken die bepalen of u wellicht het aandeel moet inruilen voor een beter alternatief.

De hoogte van het dividend is natuurlijk ook een signaal.

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.