Dividend aandelen – Augustus 2019

Er zijn beleggers die er, min of meer per ongeluk, achter komen dat de aandelen die zij gekocht hebben, dividend opleveren. Zeker als iemand pas ‘gegrepen is’ door het beleggersvirus, zal hij of zij vooral gericht zijn op ‘laag kopen, hoger verkopen’ en zo winst maken. Het idee dat je ‘rente’ kunt ontvangen op je aandelenbezit, is nog niet bij ze opgekomen.

Geoefende beleggers weten dat ook obligaties een soort van dividend uitbetalen, couponrente geheten. Zo is beleggen nog lucratiever dan welke spaarrekening dan ook.

Ook de overheid heeft aandelen, obligaties en wat dies meer zij. Dat zijn geen kleine portefeuilles. De Nederlandse staat ontving in 2018 liefst €826 miljoen aan dividend uit staatsdeelnemingen. In 2017 ging het zelfs om €867 miljoen. Dat is toch bijna 69 miljoen per maand aan extra inkomsten.

De energiebranche leverde de staat vorig jaar het meeste geld op; het totaal aan dividend uit die sector bedroeg €448 miljoen. De kansspelbranche, dankzij Holland Casino en de Nederlandse Loterij, leverde bij elkaar €148 miljoen op aan dividend.

Overigens neemt de Nederlandse staat uitsluitend een belang in bedrijven die publieke taken vervullen en die een “strategisch belang” dienen voor het land.

Vraagt u zich nu af hoe groot het belang is van de staat in ‘onze’ bedrijven? In totaal heeft Nederland 16 staatsdeelnemingen. KLM, Schiphol, Gasunie, TenneT en Nederlandse Spoorwegen zijn de bekendste. U merkt, een bedrijf hoeft niet beursgenoteerd te zijn om er toch aandelen van te hebben.

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.