Dividend aandelen – februari 2019

Dividend is een mooie manier om extra inkomsten te genereren uit uw aandelenbezit. Voor veel mensen is het zelfs een middel om genoeg passief inkomen te genereren om van te kunnen leven. Met name in Amerika, waar het pensioenstelsel niet zo goed geregeld is als hier, moeten veel ouderen het hebben van hun dividendportefeuille. Rentenieren met aandelenkapitaal.

Maar ook als u voldoende inkomen heeft, is extra geld uit uw aandelenbezit natuurlijk mooi meegenomen. Het geeft zelfs een nog beter gevoel als de aloude rente op uw spaarrekening. Toen die rente nog wat voorstelde, was het een aardige beloning van de bank voor het feit dat u uw geld daar parkeerde. Zeker in de huidige omstandigheden, nu de rentevergoeding bar weinig meer voorstelt, is een investering in dividendaandelen een uiterst aantrekkelijk alternatief.

De winstdeling van bedrijven in de vorm van dividend, levert meer op dan de rente op uw spaarrekening. Het voelt als een blijk van waardering dat u uw geld belegt in een bedrijf. Het is passief inkomen, natuurlijk. Want u hebt er verder niets aan bijgedragen. Maar toch is dat niet helemaal zo: immers, mede dankzij uw belegging hebt u het bedrijf voorzien van de benodigde kapitaal. De winst die zo kon worden behaald waaruit het dividend is onttrokken, heeft u als aandeelhouder wel degelijk mede mogelijk gemaakt. Dus de beloning is geheel terecht.

Niet alle bedrijven keren dividend uit. Zij houden hun winst liever vast of gebruiken het voor investeringen en groei. Sommige bedrijven maken (nog) geen winst en dus valt er ook niets uit te keren. Gelukkig kunt u er als geïnteresseerde belegger heel makkelijk achter komen of er al dan niet dividend aan een aandeel hangt. Het is vervolgens natuurlijk wel zaak om een beetje de vinger aan de pols te houden waar het gaat om continuïteit van dat dividend. Is het bedrijf gezond genoeg om ook de komende jaren een mooi dividend uit te kunnen betalen?

Kortom: passief dividend incasseren is leuk, passief beleggen kan tot op zekere hoogte. U dient altijd een beetje huiswerk te doen en uw portefeuille van tijd tot tijd door te lichten.

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.