Dividend aandelen – juli 2019

Het doel van beleggen is altijd winst halen uit investeringen. Omdat de hoogte van de spaarrente tegenwoordig ervoor zorgt dat ouderwets sparen nauwelijks iets oplevert, heeft beleggen een grote vlucht genomen.

Dividendbeleggen geeft u de mogelijkheid om, naast een potentiële koerswinst, periodiek een bepaald bedrag opzij te zetten. Sommige dividendfondsen keren slechts eenmaal per jaar uit, sommige halfjaarlijks, de meeste per kwartaal en met name Amerikaanse fondsen zelfs maandelijks. Wanneer u die winstuitkeringen opspaart en er vervolgens mee herbelegt, krijgt u een volgende keer iets meer dividend – want u heeft meer aandelen in bezit.

De hoogte van het dividend ten opzichte van de beurskoers van het aandeel, wordt tot uitdrukking gebracht in het dividendrendement. Dat percentage kan soms hoog zijn, maar het kan tegelijkertijd een lichte waarschuwing inhouden. Een bedrijf dat een groot deel van de behaalde winst uitkeert als dividend, kan in volgende jaren kapitaal te weinig hebben om te investeren. Wanneer er dan alsnog geld wordt aangewend om noodzakelijke investeringen te doen (upgrades binnen het bedrijf zelf of het plegen van een overname, bijvoorbeeld), komt veelal het dividend in gevaar. Het is dus zaak om u niet blind te staren op dubbelcijferig rendement.

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.