Dividend aandelen – maart 2019

Het maakt in principe niet uit of een bedrijf waarvan u aandelen bezit, eens in het jaar, eens in het halfjaar of per kwartaal dividend uitkeert. Het extra rendement dat u maakt dankzij het dividend, is wat telt. U kunt uzelf daarbij nog extra belonen door het bedrag dat u op uw rekening krijgt bijgeschreven, in te zetten om aandelen bij te kopen. Het is raadzaam om dit niet elke keer te doen maar goed te kijken naar uw aandelenportefeuille en het koersverloop van de betreffende aandelen. Want het zou natuurlijk zonde zijn als u uw aandelen op een hoge koers koopt. Buy the dips! Zo profiteert u van extra dividend (want meer aandelen in uw bezit) en potentiële winst wanneer de koersen stijgen.

Dat herbeleggen van dividend levert volgens gedane onderzoeken gemiddeld 9,57 procent per jaar op aan extra rendement. Het is immers net zoals het rente-op- rente- en sneeuwbaleffect. Meer geeft meer. Albert Einstein noemde dit het achtste wereldwonder. Het doet het vermogen na verloop van tijd exponentieel toenemen. De pure dividendbelegger maalt niet veel om de koersen van alledag. Uitgekeerde dividenden zijn sowieso vaak lucratiever dan (het staren naar) beurskoersen.

Deze maand bespreken we weer 5 mooie aandelen met een mooi, betrouwbaar dividend. We wensen u veel leesplezier en een mooie beursmaand toe.

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.