Dividendaandelen – Februari 2020

Dividendbeleggers gaan voor de lange termijn. Deze vorm – of strategie – van beleggen is een uitstekend alternatief voor sparen. Zeker in deze tijd is het dividend dat u ontvangt op uw inleg, vele malen groter dan de rente die u vangt op een willekeurige spaarrekening. Zelfs een goede deposito haalt het niet qua rendement.

Dat wil niet zeggen dat u niet de vinger een beetje aan de pols dient te houden waar het gaat om uw beleggingsportefeuille. De beursgenoteerde ondernemingen zijn immers altijd onderhevig aan de invloeden van buitenaf en eventuele interne ontwikkelingen. Van die laatste is Imtech een dramatisch voorbeeld. Wanbeleid, fraude, steekpenningen, het kan zomaar het einde betekenen van het dividend en zelfs van het bedrijf zelf. Tijdig afbouwen of zelfs helemaal afscheid nemen van een aandeel hoort bij goed portfoliomanagement.

Voorbeelden van externe invloeden zijn er legio. Ook al belegt u in multinationals, ook de kolossen van de beurs zijn niet helemaal ongevoelig voor geopolitieke extremen. Een sterkhouder als (Royal Dutch) Shell kan tamelijk inzakken waar het de aandelenkoers betreft; het dividend blijft evenwel keurig gehandhaafd. Wat een mooie kans biedt om bij te kopen! Inderdaad, ook switchen cq bijkopen van de betere dividendaandelen hoort bij semi-actief beheer.

Het enige wat vanzelf gaat, zijn de bijschrijvingen op uw bankrekening.

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.