Dividendaandelen- maart 2020

Hoe u ook belegt, met welk doel en welk termijn ook; een crisis heeft invloed op uw beleggingsportefeuille. Elk aandeel, hoe robuust en ‘defensief’ ook, noteert aanmerkelijk lager.

Dat is met dividendaandelen niet anders. Angst is een slechte raadgever, dus in slechte tijden uw stukken gaan verkopen: niet doen. Dat is de reden waarom altijd wordt gezegd: uitsluitend beleggen met het geld dat u eventueel kunt missen. 

Bekijk elke crisis positief – als belegger – en gebruik de lage koersen om van uw favoriete aandelen (weer) wat bij te kopen. Zeker wanneer het aandelen betreft van bedrijven die groter/sterker zijn dan sectorgenoten. Die keren immers weer sneller op hun oude koersniveau’s terug zodra de crisis is bezworen.

Dividendbeleggers schrikken niet zozeer van een krach of crisis. Wanneer de malaise evenwel ervoor zorgt dat een bedrijf genoodzaakt ziet het dividend naar beneden bij te stellen, is het pas code rood en is (deels) verkopen een te overwegen optie. Essentiële vraag hierbij: is de dividendverlaging tijdelijk of niet?

In het beste geval heeft een crisis zoals het huidige, geen of weinig invloed op uw dividenduitkeringen. Laten we hopen dat het coronavirus niet al te lang de economie stil weet te leggen. 

Dividend abonnement

Met het Dividend abonnement ontvangt u iedere derde dinsdag van de maand een lijst van 5 aandelen met een zeer aantrekkelijk dividendrendement Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.000 woorden ontvangt met daarin vijf aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Variërend van bedrijven met een erg stabiel dividendrendement tot bedrijven met een extreem hoog dividendrendement.

Dividendrendement aandelen van Marktgevoel betekent:

  • Maandelijks een lijst van 5 aandelen ontvangen
  • Degelijke aandelen om uw portefeuille mee te vullen
  • Aandelen met een zeer hoog dividendrendement
  • Concrete en duidelijke onderbouwing en uitleg

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.