Groeibriljanten rapport – februari 2019

Is de Wet van Moore nog wel relevant?

Gordon Moore, een mede-oprichter van Intel, zag in 1965 dat er een verband was tussen de snelheid van computers en de tijd. Het aantal elektronische onderdelen die er op een chip passen verdubbelt elke twee jaar. Anders gezegd: de transistordichtheid is telkens 2x zo groot. Ondertussen wordt de rekensnelheid van computers steeds groter.

Daar zit echter een grens aan, het wordt op een gegeven moment onmogelijk om iets kleiner te maken dan een atoom. De huidige stand van zaken is dat we de stroomdraadjes op een chip nog zes keer kunnen verkleinen voordat ze de dikte hebben van een atoom, ongeveer één nanometer dik. Bijkomend nadeel: op die schaalgrootte maakt het niet meer uit of de draad van koper is of van elk willekeurig materiaal: alles is geleidend. U kunt zich voorstellen dat dit een groot probleem oplevert voor de gehele chipbehuizing.

Mogelijke oplossingen klinken als science fiction maar zijn al in ontwikkeling: de quantum- en DNA-computers. De industrie is van mening dat de Wet van Moore in werking kan blijven. De evolutie zal alleen voortgaan op manieren die veel complexer zijn dan voorheen.

Voor het groeibriljantenrapport van deze maand vonden wij twee aandelen die alles te maken hebben met technologische groei. 

Groeibriljanten abonnement

In bestaande, nieuwe of opkomende markten wordt met een kritische blik gezocht naar kansrijke beleggingen.  Wij zoeken altijd naar de trends van morgen, omdat hier nu al van geprofiteerd kan worden met de juiste groeibriljanten.

  • Een abonnement op onze groeibriljanten betekent:
  • Maandelijks twee ondergewaardeerde aandelen
  • Een eigen koers durven varen
  • Twee concrete beurstips per maand ontvangen
  • Beursupdates over de stand van zaken

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

U bent al lid voor slechts € 199,- per jaar!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.