Grondstoffen – januari 2019

“Wat er ook allemaal staat te gebeuren in het nieuwe jaar, het wordt vast verre van saai.”

Dit schreven we in de inleiding van ons vorige grondstoffenrapport. En we kunnen nu al zeggen dat onze aanname realiteit is geworden. We doelen daarmee natuurlijk vooral op de ontwikkelingen rond de Brexit. De gebeurtenissen in de rest van de wereld, zoals de relatie tussen Trump en China, zijn niet langer headlines van elke dag. Maar dit kan zomaar veranderen.

Ons onderwerp van deze maand heeft evenwel alles te maken met dat handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Het is namelijk onderdeel van de importtarieven die Trump vorig jaar heeft opgelegd.

President Trump heeft de invoerbelastingen voor import van staal en aluminium niet alleen gericht tegen China. Ook tegen landen die nota bene bondgenoten zijn van de Verenigde Staten, zoals Canada, Brazilië en Zuid-Korea. Het doel van de maatregelen is om de handelstekorten aan te pakken. Trump wil zo de Amerikaanse arbeiders in de staal- en aluminiumsector steunen. Wie echter beseft dat de ongelijkheid vooral te maken heeft met het inwoneraantal en inkomen per hoofd van de bevolking, zal concluderen dat de VS zichzelf uiteindelijk benadeeld. Vermoedelijk, of hopelijk, zijn de acties van Trump een ‘means to an end’ om met name China te dwingen tot een herziening van het handelsverdrag ten gunste van Amerika.

Grondstoffen Beleggen abonnement

De wereldpopulatie blijft groeien en de technologische ontwikkelingen gaan nergens harder dan in de grondstoffensector. Door te beleggen in deze sector kunt u profiteren van toekomstige trends en cycli in de grondstoffenmarkt.

  • Beleggen op de grondstoffenmarkt betekent:
  • Uitgebreide analyses over de grondstoffenmarkt
  • Inspelen op trends in grondstoffen
  • Interessante aandelen uit de sector

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

Abonneer nu!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.