Nederlandse aandelen – December 2018

Het blijft mooi om te ervaren hoe een klein land als Nederland zich mondiaal weet te manifesteren. We spelen vaak onze rol in historische gebeurtenissen. En hoewel we achteraf niet altijd even handig of zelfs eerlijk hebben gespeeld, drukten we toch keer op keer onze stempel in de geschiedenis.

U hoeft maar te denken aan New York. Dat heette aanvankelijk Nieuw Amsterdam maar werd voor de spreekwoordelijke appel en het ei opgegeven. Is dit een goed voorbeeld van wat onder beleggers bekend staat als ‘te vroeg winst nemen’? Of zagen ‘wij’ destijds simpelweg het enorme potentieel niet van deze wereldstad-to-be?

Anyway… er blijft ook anno nu nog genoeg Hollands wereldfaam over. Ook voor beleggers. Deze maand bespreken we twee aandelen van eigen bodem. Eén ervan duikt zelfs diep in die bodem op zoek naar het zwarte goud.

Met het andere bedrijf gaat het niet zo goed. Ondanks het feit dat we er veel mee te maken hebben, en het al eeuwenlang meegaat. Het is een bedrijf dat je om een boodschap kunt sturen, maar er zijn tegenwoordig meerdere boodschappers.

We leggen u graag onze bevindingen voor en wensen u bij deze alvast een oerhollands kerstfeest en een succesvol 2019 toe.

Nederlandse aandelen abonnement

Met het Nederlandse aandelenabonnement ontvangt u iedere derde donderdag van de maand twee uitgebreide analyses van aandelen van eigen bodem. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.500 woorden ontvangt met een duidelijke en heldere visie over twee kansrijke Nederlandse aandelen.

Onbekend maakt onbemind, dus zoeken we graag naar kansrijke smallcaps op de Nederlandse beurs. We profiteren actief van de beursschommelingen van Nederlandse aandelen, zowel AEX fondsen als daar buiten.

Een abonnement op Nederlandse aandelentips betekent:

  • Kansrijke aandelentips van eigen bodem
  • Inzicht in smallcaps die anderen over het hoofd zien
  • Concrete beurstips met heldere argumentatie

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

Abonneer nu!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.