Nederlandse aandelen – mei 2019

De lente is in alle opzichten een uitzonderlijk seizoen. De natuur om ons heen komt weer tot leven. Heeft u ook weleens het idee dat het er in de herfst en winter soms naar uitziet dat sommige planten wel èrg dood schijnen? “Dat komt niet meer goed, die kan er net zo goed uitgehaald worden.” En dan toch, elk jaar weer, keert het leven terug in die bruine stengels. De kringloop van de natuur dwingt ons elk najaar weer om geduld te hebben; in de lente keert het groen terug.

Zo is het ook met sommige aandelen. Het lijkt soms op sterven na dood, zoals dat heet. Beleggers moeten dan ook geduld betrachten – veelal langer dan een paar seizoenen – om alsnog rendement te behalen uit een dergelijk fonds.

Maar dat is ook deels inherent aan beleggen. U investeert in een bedrijf waarvan u hoopt èn verwacht dat het winst oplevert. Dat kan even duren. Daarom moet u beleggen in passende fondsen die horen bij uw beleggingshorizon.

In dit rapport behandelen we twee aandelen. Eén ervan heeft beleggers inderdaad lang op de proef gesteld. Maar na de recente cijfers ziet het er toch naar uit dat de toekomst zonnig is; de lente breekt ook daar aan. Het wachten is nog op een investeerder die het bedrijf het benodigde kapitaalkracht geeft om de ambities te kunnen vervullen.

Het andere bedrijf is een bekende uit de AEX index. Het aandeel daarvan verloor over de afgelopen 12 maanden liefst € 15 aan waarde maar herstelt de laatste weken weer sterk. Reden genoeg om daar eens naar te kijken.

Nederlandse aandelen abonnement

Met het Nederlandse aandelenabonnement ontvangt u iedere derde donderdag van de maand twee uitgebreide analyses van aandelen van eigen bodem. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 1.500 woorden ontvangt met een duidelijke en heldere visie over twee kansrijke Nederlandse aandelen.

Onbekend maakt onbemind, dus zoeken we graag naar kansrijke smallcaps op de Nederlandse beurs. We profiteren actief van de beursschommelingen van Nederlandse aandelen, zowel AEX fondsen als daar buiten.

Een abonnement op Nederlandse aandelentips betekent:

  • Kansrijke aandelentips van eigen bodem
  • Inzicht in smallcaps die anderen over het hoofd zien
  • Concrete beurstips met heldere argumentatie

Onze abonnees ontvangen uiteraard een Trade Alert zodra het koersdoel bereikt wordt!

Abonneer nu!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.