Contrair – Oktober 2020

De herfst komt steeds dichterbij en het wordt al weer wat sneller donker. Hoewel we in september nog de warmste dag in decennia hadden voor een dag in september, neemt desondanks de temperatuur geleidelijk af zoals gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Zoals het adagium dan ook luidt “Sell in May, but remember to come back in September”, is dit dan ook het ideale moment om met een koel hoofd naar de beurs te kijken.

Door de uitbraak van het coronavirus heerst er veel onzekerheid op de arbeidsmarkt. Veel mensen vrezen voor het verliezen van hun baan en houden alvast de vinger een beetje op de knip. Minder geld wordt uitgegeven, simpelweg omdat velen minder te besteden hebben. Tegelijkertijd wordt relatief meer geld gespaard, in anticipatie op een mogelijke tweede corona-uitbraak. 

Dit treft met name de industrie die luxe items ontwerpt en produceert hard. Bedrijven draaien minder omzet en maken dus minder winst. Overal in de sector zijn extreem lage aandelenkoersen te vinden, die nu druk proberen weer naar boven te klimmen. Het is wat ons betreft dan ook hoog tijd om deze sector en haar kansrijke aandelen nader onder de loep te nemen. 

Voor beleggers liggen hier namelijk grote kansen. Simpelweg omdat de vraag naar deze producten op den duur weer terug zal stijgen naar het oude niveau. Dit zal er dan toe leiden dat er betere financiële resultaten geboekt worden, wat op zijn beurt weer zal resulteren in stijgende aandelenkoersen. De beleggers die nu beleggen in deze aandelen, zullen op de lange termijn flink rendement kunnen halen uit dit koersherstel.

Contrair beleggen

Met het Contrair beleggen abonnement ontvangt u iedere eerste maandag van de maand één concrete contraire beurstip. Dit betekent dat u een uitgebreid rapport van minimaal 800 woorden ontvangt met een duidelijke heldere visie over één sterk ondergewaardeerd bedrijf. Contrair beleggen is onze specialiteit en betekent:

  • 12 concrete beurstips per jaar
  • Anders dan de gemiddelde grijze beursanalist
  • Een eigen koers durven varen
  • Een trackrecord vanaf 2009

Natuurlijk kunt u nu en dan een winstje meepakken door met de massa mee te gaan, maar het is vaak lucratiever te zoeken naar aandelen die ondergewaardeerd zijn.

Meer informatie

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.