Dividendrapport – Mei – 2019

Het gaat heel erg goed met het dividend, in tegenstelling tot de rente op uw spaarrekening. Wist u dat het wereldwijd uitgekeerde dividend in het eerste kwartaal van dit jaar is gestegen met bijna € 294 miljard (ruim $ 263 miljard)?

Winstuitkeringen blijven een schitterend fenomeen. Het geeft een belegger ook daadwerkelijk het gevoel aandeelhouder te zijn. U deelt mee in het succes van het bedrijf. Dat is toch net een ander gevoel dan het besef dat de rente die u op uw spaarrekening krijgt bijgeschreven, een “dankjewel” is van de bank. U bent immers méér kwijt aan servicekosten dan dat er aan rente wordt betaalt. “Door de bank genomen” heet het dan ook.

Enfin, ook deze maand passeren vijf aandelen met een fraai dividend de revue. Doet u daar vooral uw voordeel mee!

Disclaimer: Handelen in aandelen brengt een risico met zich mee. Resultaten uit het verleden geven geen enkele garantie of indicatie over de toekomstige resultaten. De teksten in dit artikel vormen geen advies, het gaat slechts om de persoonlijke mening van de schrijver. Niets op de pagina’s van dit artikel dient op enige wijze te worden opgevat als een aanbieding of levering van financieel, beleggings- of ander professioneel advies. U dient met name advies in te winnen bij een gekwalificeerd expert voordat u een beleggingsbesluit neemt. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw beleggingsbeslissingen neemt u voor eigen risico en daarvoor bent u uitsluitend zelf verantwoordelijk.